Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 25 вересня 2018 р.

Бути людиною


Жив на світі педагог, учений, письменник Василь Олександрович Сухомлинський. Він дуже любив дітей і написав для них багато-багато оповідань та казок про ласкаве сонечко та м’яку травичку, про працелюбних мурашок і веселого метелика, про ласкаві мамині руки і добру бабусю.
Він писав казки про доброту, бо сам був доброю людиною і дуже хотів, щоб діти виросли добрими, чуйними, працьовитими, щоб мали тата і маму, рідну домівку, нашу велику і прекрасну Батьківщину.
Сьогодні в районній дитячій бібліотеці з учнями 3-Б класу була проведена літературна подорож до 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського «Бути людиною» за казками письменника.
Діти під час подорожі познайомилися з біографією В.О. Сухомлинського, розглянули казки про добро і чуйність до людей, про любов до рідного краю, прочитали казку в особах «Сьома дочка», розповідали вірші, а також взяли участь у казкові вікторині, відгадували загадки.
Для дітей була створена книжкова поличка «Людина починається з добра». Учні познайомилися з книгами В.О. Сухомлинського.
Твори Сухомлинського формують у дітей найголовніше – людяність. Вони вчать маленьких читачів відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати  менших.
Читайте, слухайте казки великого педагога і письменника та пам’ятайте його.

Немає коментарів:

Дописати коментар