Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 26 лютого 2014 р.

Свято поезії "Ти, Українка, і волинський ранок любистком цілував тебе у руки"

  25 лютого в районній бібліотеці для дітей  з учнями 8-А класу відбулося свято поезіїї "Ти, Українка, і волинський ранок любистком цілував тебе у руки".
 
  
 
   Волинь... Земля, що дала світові геніальну поетесу Лесю Українку. "Найрідніший рідний край" - так Леся Українка називала Волинь Тут минули дитинство і юність, сюди не раз поверталися дороги її життя. Саме тут захоплена і зачарована природою краю, його народом, фольклором і міфологією, черпала поетеса творчу наснагу, шукала образи героїв для своїх творів.
   Діти читали вірші Лесі Українки. 


 
  Мистецька сила й життєва правда Лесиної поезії, світло цієї незгасної української зорі - щедре, наснажливе джерело для творчості. Благотворним впливом імені та слова Лесі Українки позначені вірші, які присвячують їй поети Волинського краю. На святі прозвучали поезії Надії Гуменюк, Василя Гея, Петра Гоця, Олександра Богачука.

 
 
  Більш детальніше ознайомитися з життям та творчістю Лесі Українки діти змогли з книжкової виставки "Ти справжня наша славна Українка". 

 

  До геніального Лесиного слова припадатиме серцем ще не одне покоління українців. Вона завжди буде серед тих, хто живе і дихає її віршами. Вічною зорею палатиме в серцях спомин про Лесю, полум'яно горітимуть досвітні вогні її безсмертя.

Немає коментарів:

Дописати коментар