Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 9 вересня 2014 р.

Літературна година "Творець української класики"


   До 245-ти річчя від дня народження Івана Котляревського  в районній бібліотеці для дітей  була проведена літературна година "Творець української класики". Учні 9А класу мали можливість ознайомитися з життєвим і творчим шляхом відомого письменника.

 
  В історії нашої культури є діячі, які особливо яскраво й багатогранно відобразили в своїй  творчості душу народу, його національну своєрідність, поетичну вдачу. До таких належить Іван Петрович Котляревський, класик нової української літератури, видатний письменник-реаліст, автор славнозвісної "Енеїди" і "Наталки Полтавки". У важкі часи самодержавства він розкривав духовну велич рідного народу, його мрії, у конкретних художніх образах утілив його віру в краще майбутнє.

 
  Велика заслуга І.П.Котляревського в тому, що він підняв нові теми, звернувся до невичерпних скарбів фольклору, він перший серед українських письменників дошевченківського періоду широко звернувся до невичерпних багатств мови народу, з'єднав її із найкращою, життєздатною, книжною мовою, удосконалив техніку вірша і п'єси.

 
  Творчість Котляревського має і виховне значення. На його творах вчимося любити свою Вітчизну, рідну мову, навчаємося бути чесними, роботящими, виховуємо в собі високу моральність і героїзм, гуманність і оптимізм, переймаємо мудрість і красу добрих почуттів.
  Більше ознайомитися з життям та творчістю Івана Котляревського діти  могли з тематичної полички "Іван Котляревський - корифей української літератури".

Немає коментарів:

Дописати коментар