Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Лесиними стежками

Жила колись на світі Леся,
Любила мріяти й співати.
Сама – найкраща із поезій,
Якої нам не написати.


  25 лютого до 145-річчя від дня народження Лесі Українки в районній дитячій бібліотеці була проведена віртуальна подорож "Лесиними стежками".


  Мабуть, немає в українській класичній літературі жодного письменника, якого доля так водила по всьому світу, як Лесю Українку. Географія її мандрів, часто вимушених, просто вражає: Україна, Польща, Німеччина, Болгарія, Латвія, Австрія, Швейцарія, Єгипет, Італія, Грузія…





  Це далеко не повний перелік географічних назв тих місцевостей, де побувала велика поетеса, де шукала порятунку від підступної хвороби, де зустрічалася з друзями, де творила… Тож діти уявно пройшли шляхом її долі, щоб перейнятися тим високим духом, яким наснажена її поезія.


   Перегорнувши останню сторінку життя Лесі Українки ми повернулися назад, на рідну Волинь, яку Леся Українка вважала своєю батьківщиною. Тут про неї нагадує все: і музей-садиба в селі Колодяжному, і пам’ятники на Театральному майдані та в парку міста Луцька, і вулиці міст Волині, і Східноєвропейський національний університет, що носить її ім'я, і присвячені їй твори волинських митців, а головне – наша щира любов і глибока шана.

Немає коментарів:

Дописати коментар