Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Кулінарний поєдинок

Сьогодні в районній бібліотеці для дітей з учнями 4-А класу була проведена шоу-гра "Кулінарний поєдинок".
В шоу-грі взяли участь дві команди дітей: "Маленькі кухарята" та "Маленькі кулінари".
В першому конкурсі команди представляли одна одну.
Наступний конкурс-естафета "Варимо борщ". На столах були розкладені картки з назвами продуктів (однакові для обох команд). Перший учасник естафети бере картку з потрібним продуктом для борщу, біжить і кладе її в каструлю, яка стоїть на столі недалеко від команди. Потім наступний учасник виконує ті самі дії.
Переможцем вважається команда, яка першою правильно зібрала всі продукти для борщу.
В слідуючому конкурсі "Чи знаєте ви?" діти по черзі розповідали про українську страву, яку їм називала бібліотекар.
Дуже цікаво і захоплююче пройшов конкурс "Прикрасимо торт". На картонний торт діти зі шприца наносили крем і прикрашали: листочками, кукурудзою, ягідками.
Журі оцінювало оригінальність оформлення.
Веселим був конкурс "Танцювальний". Під гарну українську пісню, з ложками, виделками, каструлями, черпаками та іншим кухонним начинням діти весело танцювали. Хто жвавіше, той і переміг.
Далі був "Конкурс ласунів" в якому команди розповідали про одну солодку десертну страву.
Наступний конкурс "Що в мішку?". Гравець від кожної команди намагався на дотик відгадати вміст мішка: блюдце, ложка, виделка, часникодавилка і т. д.
Останній був конкурс "Естафета". Він проходив в чотири етапи.
1 етап. Перший член команди одягає фартух, кладе в столову ложку яйце, біжить до столу, залишає на ньому яйце і ложку і повертається до команди, передає фартух іншому учаснику.
2 етап. Учасник естафети надягає фартух, бере склянку, наповнену водою і несе її до столу, намагаючись не розлити. Повертаючись до команди, знімає фартух і передає його наступному гравцю.
3 етап. Третій гравець одягає фартух, підбігає до столу і наливає із чашки у стакан воду, повертається до команди, передає фартух далі.
4 етап. Наступний учасник естафети, надівши фартух, зачерпує чайною ложкою борошно і намагається донести його до столу, не розсипавши.
Перемагає та команда, яка впоралася швидше.
Діти в шоу-грі показали свої кулінарні здібності, весело провели час. Перемогла дружба.

Немає коментарів:

Дописати коментар