Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 22 травня 2014 р.

Літературний вечір "Рясний цвіт творчості Петра Маха"

 
 19 травня в районній дитячій бібліотеці відбувся літературний вечір "Рясний цвіт творчості Петра Маха", приурочений 80-річчю від дня народження письменника. Петро Мах - автор понад 25 книг поезій, прози, історичних есе, сценаріїв кінофільмів. Лауреат літературно-мистецьких премій ім. Агатангела Кримського та Олександра Гаврилюка.


  Край тихих річок і повитих легендами блакитних озер, гомінких пущ і дбайливо оброблених ланів, "Лесина земля" і земля партизанської мужності - цей край бринить своїми різнотонними струнами в віршах Петра Маха.


  Вірші письменника декламували учні 9-Б класу: Гапонюк Вікторія, Можелюк Мирослава, Масечко Іванна, Хвищук Оксана, Литвинець Дмитро, Сливка Антон, Маркевич Анна, Усова Леся, Жолоб Ліана, Івануха Марія, Кислюк Антон.


 

  Роздумуючи над життєвими і творчими дорогами майстра слова, не можна не згадати про сумлінну працю Петра Маха, як громадського діяча: створював товариство книголюбів, Волинську організацію спілки письменників України (з 1980 по 1989-й роки очолював її), товариство "Просвіта" ім. Т.Г. Шевченка. 
  Більше ознайомитися з творчістю Петра Маха діти могли з тематичної полички "Душею журавлію до Волині".


  Слово Петра Маха виболіле і усвідомлене, воно як веселкове перевесло між учора і завтра, воно живе і житиме, адже кличе праведний люд на майдан Соборності, на щиру молитву до Бога.
  Я найбагатший на усій землі.
  Бо маю ніч зірчасто - неозору.
  І дум важких таке безмежне море,
  Пориви чесні й знутки чималі...

Немає коментарів:

Дописати коментар