Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 11 грудня 2014 р.

Правовий ринг " Ми кращі знавці права"

    Нині Україна просувається по шляху побудови правової держави. У цей період важливим є формування у народу нового правового мислення, набуття знань про життєво необхідні закони і про вміння використовувати їх у повсякденному житті.






    І сьогодні з учнями 9-А класу був проведений правовий ринг "Ми кращі знавці права". В грі брали участь дві команди:  "Діти честі" і "Маєш право знати".


   Гру оцінювало журі у складі: Міндер Ольги Савівни - вчителя правознавства, Недзельської Ліна Федорівни - заступника директора по роботі з дітьми ЦБС, Марчука Андрія Петровича - головного спеціаліста Старовижівського районного управління юстиції Волинської області.



    





Капітани познайомили з учасниками гри, представили девіз та емблеми.
    

















Гра складалась з семи турів.
1 тур "Правознавча бліц - розминка".
2 тур "Інтелектуальний штурм".
3 тур "Чорний ящик".
4 тур "Юридична математика".
5 тур "Юридичний марафон".
6 тур "Права та обов'язки".
7 тур "Консультація" .
    




 


    Найактивнішими команди були в 7 турі, де вони уявили себе юристами і надали юридичну консультацію з різних життєвих ситуацій.

    




Коли журі підбивало підсумки конкурсів, ведуча ставила запитання вболівальникам.


 









Перемогу отримала команда "Діти честі" набравши 37 балів. Учасники команди: Філюк Вероніка (капітан), Черняк Юрій, Кучер Юля, Нерода Дмитро, Бащук Софія, Гринько Дмитро.

  











Хороші знання показала команда "Маєш право знати", у складі: Александрук Анжели (капітан), Хлопук Марти, Бранюк Ольги, Малюти Дмитра, Ткачука Богдана, Мрочко Ангеліни, якій для перемоги не вистачило лише кількох балів.





 


  Жити серед людей непросто, в суспільстві кожен відіграє певну роль. Права і обов'язки, свобода і відповідальність - тільки в комплексі ці поняття роблять людину людиною, яка живе в суспільстві. Запам'ятайте! Закони та підзаконні акти створюються, для того щоб ви звертались до них при потребі. Вони захищають вас. І незнання закону не звільняє від відповідальності за його порушення.
    Шановний друже, права свої
    Ти мусиш вивчати сумлінно
    Це так потрібно, так важливо
    Напевно знати в наші дні:
    Коли з тобою справедливо
    Вчиняють, а коли і ні.

Немає коментарів:

Дописати коментар