Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 8 грудня 2016 р.

Коли межу дозволеного переступає підліток

До тижня права та Міжнародного дня прав людини 7 грудня в районній дитячій бібліотеці був проведений правовий діалог «Коли межу дозволеного переступає підліток». Участь у ньому взяли учні 9-А класу, вчитель з правознавства Ольга Савівна Міндер та начальник служби у справах дітей Старовижівської райдержадміністрації Тетяна Василівна Люклянчук.
Під час діалогу діти обговорили питання правомірної поведінки, правопорушень, юридичної відповідальності.
Також учням було запропоновано правові ситуації, де вони висловлювали свої думки.
Начальник служби у справах дітей Старовижівської райдержадміністрації Тетяна Василівна Люклянчук наголосила на підлітковій злочинності, адже ця проблема стоїть не тільки перед працівниками поліції, а і перед всім суспільством вцілому, бо підлітки – це діти, а діти наше майбутнє.
Учасники діалогу переглянули відеоролик про неповнолітніх ув’язнених: «Обережно, діти!».
Також була представлена тематична викладка правової літератури.
          Нині ніхто не переймається тим, щоб дитина не боялася слідства, ви­кривлених, жахливих уявлень про можливе покарання, про судові засідан­ня, про життя в колонії.
Як відомо, стати на стежку злочинності набагато легше, аніж вирватися із обіймів криміналу. Навіть той підліток, який хоч раз вчинив злочин, став у нашому суспільстві «міченим», наштовхується на стіну настороженого ставлення до себе.
Учасники заходу дійшли висновку, що найкраще не виправляти помилок, а не допускати їх, бути законослухняними, не переступати межу дозволеного.

Немає коментарів:

Дописати коментар