Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 4 грудня 2017 р.

Ми за здоровий спосіб життя

1 грудня в районній бібліотеці для дітей з учнями 9-А класу НВК школи-гімназії було проведено засідання круглого столу на тему «Ми за здоровий спосіб життя».
Також на заході були присутні: лікар-інфекціоніст Старовижівської ЦРЛ Федір Остапович Прохорчук, класний керівник 9-А класу Зінаїда Миколаївна Малиш, заступник директора по роботі з дітьми Ліна Федорівна Недзельська, бібліотекар читального залу Світлана Сергіївна Літвинчук.
Здоров’я дає можливість багато чого досягти і залежить від багатьох факторів, але багато факторів заважають і навіть шкодять здоров’ю, а саме: тютюнокуріння, алкоголь, наркоманія тощо. Нажаль, ці погані звички дуже поширені.
У народі говорять, що здоров’я за гроші не купиш. За нього треба активно боротися. Бути здоровим – означає бути веселим, життєрадісним, з надією зустрічати новий день, почувати себе по-справжньому щасливим. Саме про це і висловлювали свої думки учасники круглого столу.
        1 грудня відзначається всесвітній день боротьби зі СНІДом.
Федір Остапович наголосив, що скільки б про СНІД не писали і не говорили, але чомусь кожен із нас присутніх вважає, що ця хвороба існує деінде, тільки не поруч – не в моєму місті, не в моїй області, не в моїй країні.
Проте статистика – річ уперта, а ми маємо страшні цифри: щороку чума ХХІ століття забирає життя мільйонів людей. ВІЛ-інфікованих громадян в Україні десятки тисяч осіб.
Лікар також зазначив: «Наркоманія – хвороба не лише однієї людини. Від неї страждають рідні і близькі наркомана. Це – сльози матері, втрата друзів і кохання, нездійснені мрії, втрата здоров’я, а іноді й життя».
Під час заходу діти відповідали на запитання вікторини, виконали вправу "Здоров’я",

 а також переглянули відео «Здоров’я – найцінніший скарб людини» та  "Ми за здоровий спосіб життя".
Учасники круглого столу зробили висновок, що здоров’я потрібно берегти змолоду, бо зміни можуть бути незворотні.
Хай буде все побачене – побачено,
Хай буде все пробачене – пробачено.
Хай буде вік прожито, як належить.
Від здорових звичок це залежить.
        Будьте здоровими! Будьте щасливими!

Немає коментарів:

Дописати коментар