Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 11 грудня 2017 р.

Правові розваги

8 грудня в районній бібліотеці для дітей з учнями 4-Б класу була проведена інтелектуальна гра "Правові розваги". В грі взяли участь дві команди дітей: "Піранії", "Білі сови".
Розпочався захід з привітання і девізу команд. Кожна команда взяла участь у шістьох завданнях: "Права дитини", "Закінчи речення", "Підкресли правильне", "Правопорушення у Казкарії", "Завдання Питайлика", "Відгадай".
Послухавши розповідь бібліотекаря діти зрозуміли, що таке права і обов'язки дитини. В Конвеції про права дитини, всі країни домовилися охороняти права всіх дітей світу. Діти мають особливе право на піклування та допомогу з боку держави, на отримання інформації, на медичну допомогу, на отримання безкоштовної освіти, на повноцінне харчування, на відпочинок і дозвілля, жодна дитина не повинна бути примусово залученою до праці, не повинна бути скривджена і зневажена. Усі діти рівні у правах, ніхто не повинен їх порушувати.
Крім прав дитини є також і обов’язки, які потрібно виконувати.
Про права не забувайте.
Але знайте і про те.
Що обов’язки – святе!
Їх виконуйте сумлінно
І навчайтеся відмінно.
У казках часто злі персонажі порушували права інших. А чи добре діти запам’ятали права і обов’язки ми дізналися після цікавої і змістовної гри. Всі залишилися задоволені. Перемогла дружба.

Немає коментарів:

Дописати коментар