Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 24 січня 2018 р.

Українська революція 1917-1921 років

Ця переломна подія повернула нашу батьківщину на мапу світу. Після століть бездержавності українці створи­ли власний парламент, уряд, військо, академію наук, доби­лися міжнародного визнання. Нинішні символи України – синьо-жовтий прапор, тризуб, гімн «Ще не вмерла Україна» обрані державними ще тоді.
22 січня в День Соборності України в районній дитячій бібліотеці відбулася презентація настільної гри «Українська революція 1917-1921 років», яку підготував Український інститут національної пам’яті.
В грі взяли участь учні 11-А класу.
Метою гри було символічно об’єднати в одну державу всі українські землі.
За поле в грі слугувала «Оглядова карта українських земель» Степана Рудницького, умовно поділена на 6 регіонів: І – Київщина-Лівобережжя, ІІ – Волинь, ІІІ – Холмщина, IV – Поділля, V – Південь, VІ – Схід.
Учні давали відповідь на картки-питання, які були викладені під картою.
Крім клітинок із номерами, на ігровому полі були присутні також особливі клітинки: телепорт, пастка, чорна та біла клітинки.
Учасники гри відкрили для себе багато нового з історії та перевірили свої знання про події Української революції 1917-1921 років, адже вона стала уроком, що треба і чого не слід робити для творення держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар